Engedély nélküli tartással elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy holládi és egy böhönyei férfi ellen a marcali ügyészség. A holládi férfi tavaly 41 lakóingatlanba, illetve borospincébe tört be a környéken.

Több böhönyei háznál vele volt a helybeli barátja is. A vádlottak néhány száz forinttól 90 ezer forintig terjedően követtek el lopásokat, jellemzően műszaki cikkeket tulajdonítottak el, de szerszámokat, berendezési tárgyakat, ruhaneműket és élelmiszereket is elvittek. A holládi templomba is behatoltak, miután befeszítették a sekrestye ajtaját.A perselyből 20 ezer forintot  tulajdonított el jogtalanul.

A holládi férfi lakóhelyén egy szőlőshegyi pincéből egy lőfegyvert is ellopott. Ezzel fenyegetett meg egy másik sértettet, aki észrevette, hogy a házában tartózkodik. Ugyanezzel a fegyverrel akart kirabolni egy 83 éves tikosi nyugdíjast, valamint ugyanezzel a fegyverrel készült egy keszthelyi benzinkút kirablására is, de időközben elfogták.




Címkék: Hollád, betörő, benzinkút, fegyver, Böhönye, kék hírek