Emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 71 éves csurgói nő ellen a megyei főügyészség. 35 éve élt élettársi kapcsolatban a sértettel. Mind ő, mind a férfi rendszeresen fogyasztott szeszes italt, ebből eredően gyakran alakult ki közöttük heves szóváltásig fajuló konfliktus. Tavaly novemberben egy délután a csurgói otthonukban ismét alkoholt ittak, közben megint összevesztek.

A lakás konyhájában étkező férfi szóvá tette, hogy szerinte a  nő a ruhájának zsebéből kivett pénzből vásárolt magának szeszes italt. A nő tiltakozott, a pénzt keresve a férfi zsebeit is át akarta kutatni, azonban az ellenállása miatt dulakodás alakult ki köztük. A vádlott a konyhai szekrényből felvette a sértett által étkezés közben használt 180 mm összhosszúságú, élesre fent hegyes konyhakést, majd a vele szemben álló élettársát nagy erővel a hasán megszúrta. A vérző férfi édesanyja lakására ment, orvosi segítséget azonban nem kért. Mivel állapota folyamatosan romlott, ezért édesanyja az ügyeletes orvost a lakásukra hívatta, de a sérült elutasította, hogy kórházba vigyék.

Éjszaka többször elesett, emiatt fejsérülést szenvedett, ezért a nagyatádi kórházba szállították. Műtétet hajtottak rajta végre, ennek ellenére még az éjszaka az elszenvedett hasi sérülés következményei miatt elhunyt. A sértett halála a szúrással okozati összefüggésben következett be. A késedelmes ellátás és a halál adott időben történt bekövetkezése között közvetlen oki összefüggés állapítható meg. Megfelelő időben történő orvosi ellátás esetén életének megmentésére reális lehetőség lett volna, de a sértett halálát ebben az esetben sem lehetett volna minden kétséget kizáróan megakadályozni.

Címkék: ital, kés, gyilkosság, Csurgó, vád, kék hírek