A szakemberek szerint ha lehet, most még fontosabb a fegyelmezett munka és az erőforrások beosztása. A következő két-három napban még nem lélegezhetnek fel a védekezésben résztvevők a Duna felső szakaszán sem. A lassú apadás miatt, további fokozott figyelemre van szükség ezen a szakaszon is. Kisoroszi továbbra is elzárt, de ellátása megoldott. A terület védelmén hetedik napja dolgozik a Somogy Mentőcsoport 15 fővel.

A főváros alatti Duna-szakaszon harmincnyolc helyen folyik védekezés. A szükséges védműmagasságokat mindenhol sikerült határidőre elérni, a teljes kiépítettségi szintet a Bács-Kiskun megyei Baján ma délután érik el. A hátralévő feladatokat a gátakon a továbbiakban a hivatásos állomány végzi el. A Somogy megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport Baján teljesít szolgálatot, ahol a Petőfi-szigeten a kiépített védvonalon levő nyúlgátak megerősítése, bordás megtámasztása van folyamatban a kritikus helyeken. A megáradt Duna mentén rendkívüli árvízvédelmi készültség van érvényben.


Az áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó DunaAz áradó Duna
Az áradó Duna
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Tolna megyében Báta településen a szentbalázsi önkéntes tűzoltók a mai napon szivattyútelepet üzemeltettek és buzgárokat fogtak el. Ma délben a Szőkedencsi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület 5 fővel váltotta őket a munkában.

Címkék: baja, mohács, tetőzés, felvételek, duna, árvíz, kék hírek