A vád szerint egy férfi és egy nő a szomszédjukban lakó idős asszonyt brutális kegyetlenséggel agyonverték. Ezután filléres kacatokat vittek el a helyszínről, az értéktelen holmik egy részét el is dobálták. Éjszaka törtek be hozzá, éppen tévét nézett. A szomszédok közül sokan hallották a segélykiáltásait, de nem mentek át hozzá.

- Időnként szoktunk vele találkozni. Egyedülálló volt. A nyugdíját felvette, sok mindenre elköltötte - Pikler Józsefné.

A szomszédban lakó párt vádolják a rablógyilkossággal. Mindössze 20 ezer forintnyi értéket vittek el a lakásból, többnyire kacatokat. Például egy ruhaszárító állványt, amit később eldobtak.

A mai tárgyaláson azokat a tárgyakat sorolta a szakértő, amelyekről DNS-mintát vettek. Az áldozat körme alatt kimutatták az egyik vádlott, a nő DNS-ét. 1 a 3, 6 billiárdhoz az esély, hogy egy másik emberé.

- Rendkívüli mértékben alátámasztja a feltételezést, hogy a sértett körömnyiladékában a vádlott biológia anyagmaradványa megtalálható -  Füredi Sándor, DNS-szakértő.

A pár a gyilkosság után Budapestre utazott, ahol a gamászapusztaihoz kísértetiesen hasonló bűncselekmény történ. A gyanú szerint azt is ők követték el. Ha bűnösnek bizonyulnak, életfogytiglani fegyházat is kaphatnak. Ítélet június végén várható.

Címkék: gamászapuszta, dns, páros, gyilkosság, ítélet, kék hírek