Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy kaposvári férfi ellen az ügyészség. A vádlott tavaly egy szeptemberi délután ittasan felkereste a kaposvári Ivfánfahegyalja utcában ismerősét, mivel itt akarta megvárni a szintén közelben lakó sértettet. Felelősségre akarta vonni amiatt, mert tudomása szerint azt híresztelte róla, hogy a vádlott lopásokat követ el.
A várakozási ideje alatt további italokat fogyasztott el. 15 óra 15 perc körüli időben észrevette, hogy az úton a kerékpártját tolva közeledik sértett. Indulatosan odafutott hozzá, vélt sérelme miatt fennhangon kérdőre vonta. Az út melletti rakásból egy téglát magához vett, melynek lapjával közepes-nagy erővel legalább háromszor fejbe ütötte, majd pedig fellökte. A földön fekvő férfi felé hajolt, és nagy erővel legalább kétszer az arcába, orrába fejelt.
A bántalmazást a vádlott közelben lakó testvére akadályozta meg. A támadó ekkor a téglát eldobta, és a helyszínről elmenekült. A sértett többszörös töréses sérüléseket szenvedte el, melynek gyógytartama a 8 napot meghaladta, 6 hétben állapítható meg. A bántalmazás erejére az arc- és agykoponyára irányultságára, valamint a használt eszköz jellegére tekintettel fennállt a reális lehetősége annak, hogy a sértettnek életveszélyes koponya-, agysérülése keletkezzen, ami csak a véletlennek köszönhetően maradt el. A vádlott más ügyben előzetes letartóztatásban van. A Somogy Megyei Főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: Ivánfahegy, tégla, vád, verés, kerékpáros, kék hírek