A Somogy megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport a Mosoni-Duna győrújfalui szakaszán folyamatosan a gát bordás megtámasztásán dolgozik a katasztrófavédelem, a rendőrség, a honvédség erőivel és jelentős létszámú önkéntes civil személy közreműködésével.

Bár Győrújfalu lakosságát tegnap este biztonsági okokból kitelepítették, továbbra is nagy erőkkel folyik a védekezés. A többnapi megfeszített munka eredményeként mindeddig sikerült a megáradt folyót a medrében tartani.

Áder János Magyarország köztársasági elnöke egyebek közt a Kisoroszi térségében zajló védekezési munkálatokat is megszemlélte a szombaton, ahol a Somogy Mentőcsoport négy napja teljesít szolgálatot. A hivatásosok folytatták a tegnap megkezdett gáterősítési munkálatokat, a munkavégzés közben két csónakkal biztosították a helyszínt, és élelmiszert szállítottak Szentgyörgypusztáról, két kutyát pedig biztonságos helyre vittek. Két ingatlanból a vizet is ki kellett szivattyúzniuk, valamint egy embert elláttak.

Már somogyi önkéntes tűzoltó egyesületek is dolgoznak a gátakon. A Somogyjádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 4 fővel erősíti Dunaszentpálon a védekezést, a mától pedig a Szentbalázsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 6 fővel a Tolna megyei Báta településen teljesít szolgálatot. Utóbbiak nyúlgátat és ideiglenes védművet építettek, buzgárokat fogtak el és kidőlt fákat távolítottak el a gát mentén.

Nézze meg a galériát:


Már a somogyi önkéntes tűzoltók is küzdenek az árvízzelMár a somogyi önkéntes tűzoltók is küzdenek az árvízzelMár a somogyi önkéntes tűzoltók is küzdenek az árvízzelMár a somogyi önkéntes tűzoltók is küzdenek az árvízzelMár a somogyi önkéntes tűzoltók is küzdenek az árvízzelMár a somogyi önkéntes tűzoltók is küzdenek az árvízzel
Már a somogyi önkéntes tűzoltók is küzdenek az árvízzel
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: áder, gát, csoport, mentő, árvíz, somogy, kék hírek