Jelenleg Győr mellett a legkritikusabb a helyzet, itt több útszakaszt és már hidat is lezártak. Ma ide rendelték azonnali hatállyal a somogyi katonákat, a tűzoltókat pedig Budapestre. Az országban összesen 760 kilométer hosszan folyik árvízi védekezés. A hatóságok arra kérnek mindenkit, hogy senki ne induljon útnak árvízveszélyes területre.

Ma ide rendelték azonnali hatállyal a somogyi katonákat, a tűzoltókat pedig Budapestre. Az országban összesen 760 kilométer hosszan folyik árvízi védekezés. A hatóságok arra kérnek mindenkit, hogy senki ne induljon útnak árvízveszélyes területre.

A Kisorosziban szolgálatot teljesítő Somogy Mentőcsoport a mai napon a reggeli koordinációt követően az árvíz által veszélyeztetett lakóházak bevédését végezte, valamint a Halápi Lovardából 21 lovat és az ellátásukhoz szükséges takarmányt telepítették át biztonságos helyre. A nap folyamán logisztikai feladatokat is elláttak, homokzsákot, fóliát és fáklyákat szállítottak az árvízi védekezés helyszínére.

Mindeközben a ma délután útba indított Somogy megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport 102 fővel megérkezett a Győr-Moson-Sopron megyei Enese településre. Az egységek 12 óránkénti váltásban dolgoznak majd Győr város vízművének a védelmén.

Címkék: tetőzés, árvíz, segítség, somogy, kaposvár, kék hírek