Lengyel állampolgár hívta szerdán hajnalban a rendőrséget. Bejelentést tett, hogy az M7-es autópálya balatonkeresztúri szakaszánál, a töltőállomás parkolójában leállított tehergépkocsijából gázolajat loptak.

A kiérkező rendőröknek azt is elmondta, hogy a jármű fülkéjében aludt, amikor zajra lett figyelmes. Két alakot látott, akik egy román felségjelzésű kamionba beszálltak és elhajtottak Nagykanizsa irányába. A helyszínen az is kiderült, hogy a tehergépjármű tanksapkáját le-, a biztonsági szűrőt pedig kitépték, majd a tankból leszívtak közel 200 liter gázolajat.

Az Eszteregnye Autópálya Alosztály járőrei a feltételezett román állampolgárságú elkövetőket Letenye térségében feltartóztatták, majd előállították. Kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe kerültek, várhatóan pénteken már bíróság elé is állnak.

Tegnap Kaposvár egyik áruházából is érkezett bejelentés. Ott egy fiatalkorút értek bolti lopáson. A 17 éves somogygeszti fiatalember egy parfümről eltulajdonította az áruvédelmi eszközt, majd az illatszert a szatyrába rejtve megpróbált fizetés nélkül távozni. A biztonsági ellenőrzésen azonban megtalálták nála, így az áruház kára azonnal megtérült.

Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást - tájékoztatta a KaposPontot a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Címkék: szarka, bolt, lop, üzemanyag, autópálya, tolvaj, kamion, kék hírek