A negyedik tárgyalási nap történéseit percről-perce is visszakeresheti a KaposPonton. Az első tárgyalási nap történéseit itt, a másodikét itt, a harmadikat percről-perce itt találja.

A negyedik tárgyalási nap a védői perbeszédekkel folytatódott. Először Tóth Balázs, Kertész József ügyvédje emelkedett szólásra. Elmondta: kritikával kell fogadni a vádlottak vallomását, melyből jóformán úgy kell kitalálni, hogy ki követte el a borzalmas cselekményt. Hozzátette: ügyfele már elsőre beismerő vallomást tett, melyet a későbbiekben sem változtatott meg. Még akkor sem, mikor újabb tények merültek fel a nyomozás során. Kertész P. Erikához fűződő kapcsolatát egy különös sorsközösséggel magyarázta, amely szerint a két vádlott lelki társként tekintett egymásra. Az ügyvéd úgy vélte: a pénz nem motiválhatta védencét a gyilkosság elkövetésére, hiszen nem kapott semmilyen juttatást a felbujtással vádolt mostohaanyától, miközben Bogdán igen. Kertész vallomása szerint Bogdán megfenyegette őt a sántosi erdőben, hogy vele is végez, ha nem segít a fiú elhantolásában. A férfi ezért a vadászoknak sem mert szólni. Kertész később visszament a helyszínre, hogy kiássa, és kórházba vigye a gyereket.. Bence akkor azonban már nem élt.  Az ügyvéd végül felmentést kért védencére.

Ezután Berlik Zoltán, P. Erika ügyvédje emelkedett szólásra: könnyek és keresztvetések voltak a tárgyalóteremben, egy még nem: az őszinte részvét - kezdte védőbeszédét, melynek elején Kertész teátrális bírósági viselkedését kritizálta. A védő később kifejtette: nem bizonyítható, hogy védence valóban felbujtó lett volna, ugyanis nem a gyilkosságért adta a pénzt a másik két vádlottnak. Bűnsegédnek pedig azért nem tekinthető, mert a nő Bogdánt a helyszínen nem tudta pszichikailag befolyásolni, és a fenyegetettségében annyira megbénult, hogy nem tudott közbelépni sem. Berlik Zoltán végül kérelmezte védence felmentését.

A beszédek után a vádlottak az utolsó szó jogán szólalhattak meg.

Az elsőrendű vádlott, Bogdán József nyitotta a sort. Rögtön az elején leszögezte: az eljárás során nem kapott rá lehetőséget, hogy bizonyíthassa igazát. Visszautalt rá, hogy már a tárgyalások elején elfogultságot jelentett az ügyésszel szemben, és kérte: napolják el a tárgyalását. Szerinte Kertész sem az igazi arcát mutatja: hiába sír, zokog, attól ő még egy agresszív ember marad. A pénzről pedig azt mondta, azért kapta, hogy Kertész feleségének arcát megvagdossa. Újra előkerült a szex is: fenntartja, hogy egy édeshármas miatt mentek az erdőbe, de ez meghiúsult, mivel P. Erika éppen menstruált. Ezt egyébként a nő bólogatással is megerősítette a tárgyalóteremben. A gyilkosságot pedig azzal tagadta: ha ő követte volna el a szörnyűséget, nem lett volna szüksége segítségre.

Kertész a vádlotti emelvényen mondta el utolsó beszédét, amely az eddigiekhez hasonlóan csapongó, összefüggéstelen volt. Megint elmondta, hogy azért vett részt az eseményekben, mert Bogdán azzal fenyegette, ha nem segít, „megdöglik, mint egy kutya”. A vádlott szokásához híven elkezdte mesélni válásának történetét is, azonban a bíró ezt gyorsan leinti. Végezetül elmondta: válása óta nem szegett törvényt, ezért objektív ítéletet kér.

A beszédek sorát P. Erika zárta. Szövegét halkan, alig hallhatóan, papírról olvasta fel. Miután köszönetet mondott a pécsi pszichológusoknak, amiért segítettek neki heylrejönni, elárulta, hogy Bogdánnak nem a gyilkossághoz, hanem a talpra álláshoz adott pénzt, Kertésznek pedig mindig i támogatta. A nő a mérgezésre is kitért. Állítása szerint Kertésztől kapta az üveget, de nem akarta használni. A sántosi erdőben is csak azért vett részt a történésekben, mert félt és kényszerítették. Végezetül pedig leszögezte: Gyöngyi Sándorral sosem volt rossz a kapcsolata.

A bíróság holnap 14 órakor hoz ítéletet, melyet természetesen a helyszínről tudósítunk.

Címkék: nevelőapa, szita, bence, tárgyalás, bíróság, törvény, kék hírek