Szerda délelőtt egy szemmel láthatólag feldúlt állapotban lévő vidéki hölgy jelent meg a Kaposvári Rendőrkapitányságon, aki elmondta, hogy a járművét egy kaposvári utcában véletlenül úgy zárta be, hogy az indítókulcs a járműben maradt. A gépkocsit így már nem tudta kinyitni, és az egy hónapos csecsemője az utastérben rekedt.

Az édesanya annyira fel volt zaklatva, hogy az objektumőrnek nem tudta elmondani, hogy  pontosan hol parkolt le autójával a belvárosban. Annyit azonban el tudott mondani, hogy a pót-indítókulcs a férjénél volt, akinek elérhetőségéről szintén nem tudott nyilatkozni, csak a munkahelyét tudta megnevezni.

A Kaposvári Rendőrkapitányság ügyeletes objektumőre, Tóth Miklós rendőr törzsőrmester ekkor a saját mobiltelefonját odaadta az aggódó édesanyának és megkérte, induljon vissza abba az irányba, ahol emlékezete szerint parkolhatott és helyzetéről a segélyhívón folyamatosan tájékoztassa a rendőrség ügyeletét. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese haladéktalanul utasította a közterületi szolgálatot, hogy keressenek a belváros környékén egy Ford típusú járművet, amelyben egy csecsemő van bezárva. Időközben az asszony férjét az ügyeletes tisztnek a munkahelyén keresztül sikerült elérni és értesíteni, így az apa is elindult a belvárosba kezében a jármű pótkulcsával.

A járőrök az ügyelet segítségével a keresett járművet rövid időn belül megtalátlták, ami mindössze a kapitányságtól néhány száz méterre, a Szent Imre utcában, a Posta épülete mellett parkolt. A kisgyermeknek szerencsére nem esett baja.

Címkék: zsaru, csecsemő, ügyelet, bezár, rendőr, kék hírek