A bajnokság célja az volt, hogy a civil társadalomnak bemutassák a speciális tűzoltói beavatkozások során fellépő fizikai igénybevételt versenyszerű keretek között. Korcsoportonkénti kategóriákban egyéni és csapatteljesítményeket is értékeltek.

Somogy megyéből a barcsi tűzoltóságról hatan, a kaposváriak öten, a marcaliak négyen, a nagyatádiak ketten, siófokról egy fő, a KÖTÉL Egyesület tagjai közül hárman indultak a megmérettetésen.

A versenyzőknek négy állomáson időre kellett végrehajtaniuk a nagy fizikai állóképességet is igénylő feladatokat, mint például 2 darab 80 méteres tömlő húzása az adott jelig, 6 kg-os kalapáccsal 50-50 ütés mérése egy ”kalapács-doboz” aljára és tetejére, 80 kg-os bábu cipelése 100 méteren keresztül, 2,5 méter magas akadályfal leküzdése kötél segítségével, 12 emelet magasra felfutás légzőkészülékkel.

tuz

„Önkéntes tűzoltó egyéni” kategóriában első helyen ifj. Bodó László, második helyen Veres Soma – mindketten a KÖTÉL Egyesület tagjai – végzett.

„TFA” kategóriában is ifj. Bodó László nyakába akasztották az aranyérmet, így az abszolút egyéni kategóriában a harmadik helyezett lett.

tuz

„Önkéntes tűzoltó csapatverseny” kategóriában a KÖTÉL Egyesület csapata ezüst érmet szerzett.

„TFA30” korcsoportban Fehér György tű. őrm. (Nagyatád HTP) a hatodik, „TFA35” korcsoportban Endrédi Ádám tű. őrm. (SomogyMKI) az ötödik helyezést érte el.

tuz

/Fotók: Murai László/

Címkék: tűzoltói, legjobb, somogyi, ország, kék hírek