Egy fehér Astra száguldozott a kaposvári Ivánfahegyalja környékén a szerda esti órákban. A lakók azonban ezt megelégelték, és jelentették a rendőröknek. A helyszínre érkező kékruhások megtalálták az utca füves területén parkoló autót, a sofőr viszont addigra már kereket oldott.

A rendőrök észrevették, hogy a forgalmi rendszámok egy teljesen más típusú gépjárműre vannak kiadva. Az információgyűjtéskor a rendőrök látókörébe került egy 18 éves fiatalember, akit nem sokkal később a helyszín közelében elfogtak és előállították a Kaposvári rendőrkapitányságra, a járművet pedig lefoglalták. A gyanúsított a kihallgatáson elismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta: a gépkocsit aznap vásárolta és tudta, hogy nem rendelkezik forgalmi rendszámokkal, továbbá hogy nincs forgalomba helyezve, mégis közlekedett vele.

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ezért még aznap eljárást indított  K. György Szilárd somogyvári lakos ellen egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt - értesítette a KaposPontot a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata.

opel astra

Címkék: astra, száguld, zsaru, rendszám, elkap, autó, kék hírek