Bukósisak nélkül közlekedett a balatonberényi Ady Endre utcában péntek este egy motoros, aki miután ráhajtott a földútra, az egyik jobbkanyarban esett egy nagyot. A rendőrök ezután találtak rá a földön fekvő emberre.

Azonnal igazoltatták a pórul járt sofőrt, és kiderült, hogy jogsi nélkül hajtotta járgányát. Azonban a motorral sem volt minden rendben: nem volt felszerelve hatósági jelzéssel, nem szerepelt a magyar nyilvántartásban, nem kötöttek rá felelősségbiztosítást, valamint visszapillantó tükrökkel sem rendelkezett. A a peches sofőr azzal pedig, hogy még sisakot sem viselt, tovább tetézte a bajt.

A rendőrség ezért a 21 éves keszthelyi fiatalaember ellen „Engedély nélküli vezetés” szabálysértés elkövetése, „Érvénytelen hatósági engedély vagy jelzéssel való közlekedés" szabálysértés elkövetése, valamint " Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése " szabálysértés többszöri elkövetése miatt indított eljárást - tájákoztatta a KaposPontot a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Címkék: papír, jogsi, motor, balaton, rendőr, baleset, kék hírek