Korábbi videónk a témában!

 

 

A mai bírósági tárgyalásra vezetőszáron, megbilincselve hozták a vádlottat, egy 46 éves férfit, aki korábban Annuska néni albérlője volt. Gy. T. valaha az NB1-ben, a Rákóczinál focizott, ezután pedig 17 éven át Ausztriában kergette a labdát.

A bíró jövedelmi viszonyairól faggatta. A férfi azt állította: szobafestőként dolgozott alkalmanként. Lakását el kellett árverezni, a befolyt összegből a lánya juttatott neki havi részleteket, bátyja is segítette pénzzel. Ideje nagy részét egy presszóban töltötte.

A bírói kérdések után ügyvédjére pillantott, majd az ő tanácsára nem tett vallomást.
-Csak akkor tenne védencem esetleg vallomást, ha látná a térfigyelő kamerák felvételeit. Ezeken korábban ugyanis felismerte magát, de olyan kis képernyőn mutatták a rendőrségen, hogy ebben nem biztos, sőt a felismerést vissza is vonta. Egyébként is alkoholos befolyásoltság alatt állt a rendőrségi kihallgatásán, de ezt nem vették figyelembe- jelentette ki az ügyvéd.             

Ezután az ügyész ismertette a vádat. Nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolta  46 éves kaposvári férfit. A vádirat szerint a vádlott alkoholista, ez azonban nem korlátozta beszámítási képességét. Munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezett. 2012 áprilisában egy Berzsenyi utcai albérletben élt, de a tulajdonos felszólította, hogy fizesse meg 15 ezer forintos rezsi tartozását, vagy  június elsejéig költözzön el. A férfi május 25-én 13 óra körül felkereste a korábbi szállásadónőjét a Kanizsai utcában. Tudta róla, hogy varrást vállal, hogy a nyugdíját kiegészítse.

A vádlott arra kérte, hogy az általa hozott ruhaneműket is varrja, javítsa meg. Egy óra múlva visszatért, és a vád szerint ekkor azonban rátámadt az egyedül élő, idős nőre, hogy értékeit megszerezze. Megragadta a nyakát, fojtogatta. A sértett a nappaliban lévő ágyra esett, a támadó felkapott egy 20 és fél centi pengehosszúságú, fekete fanyelű konyhakést. Befogta áldozata száját, majd mellkason, és kétszer hason szúrta. Ezután átkutatta a lakást, felforgatta a ruhákat és ágyneműket, értékeket keresett. Végül kis összegű készpénzzel menekült el. A döfések közül kettő is halálos volt, az egyik a tüdő verőerén, a másik a jobb pitvaron hatolt át. A 72 éves asszony életét az orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

A férfi tagadta, hogy ő lenne a gyilkos. Több vallomást is tett a rendőrségen. Azt elismerte, hogy járt az idős nőnél, egy melegítőnadrágon a zipzárat, és egy rövidnadrágot hagyott ott javítani nála. Nem tudja, ki bánthatta az idős asszonyt. Ők nagyon jóban voltak, szinte anyjaként szerette. Amikor elment, még egy puszit is kapott tőle aznap.

Későbbi vallomásaiban sokáig kitartott emellett, részletesen elmesélte, merre járt aznap, majd hirtelen azt állította, hogy csak "bóklászott" a városban. Az egyik kihallgatásán váratlanul kijelentette, hogy egy Feri nevű barátja kérte meg, hogy menjen el Annus nénihez, és beszéltesse, tartsa fel egy ideig, de nem tudta, hogy evvel mi volt a szándéka. Amikor ott járt Annus néninél, egy krákogást hallott, de nem tudja, ki volt a másik szobában. Egy következő kihallgatásán újabb verzióval állt elő: délután visszament a házba, és látta, hogy Annus néni holtan fekszik a lakásban, de ekkor nagyon megrémült, és elmenekült.

Ezután a börtönből írt levelét olvasta fel a bíró. Ebben elmesélte, hogyan alkalmaztak pszichikai terrort ellene a rendőrök, hogy megtörjék, de nem ismerte be a gyilkosságot, mert nem követett el semmit.

A tárgyalás délután tanúk meghallgatásával folytatódik. Közülük nem jött el az a feri nevű barát, akit megemlített a volt focista vallomásában. Genetikai szakértőket viszont meghallgatnak. Úgy tudjuk, a gyilkos késen megtalálták a vádlott DNS-ét, a cipőjén pedig az áldozat vérét.

Címkék: varr, Kanizsai utca, gyilkosság, nyugdíjas, idős, kék hírek