Az ügyben a Nagyatádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytat eljárást jelentős kárt okozó csalás bűntettének elkövetése miatt. Sz. Béla ugyanis fél évvel ezelőtt egy nagykanizsai lakost vezetett meg azzal, hogy megállapodott vele több visnyei gyep- és legelőterület tisztítási munkálatainak elvégzésében.

Erre vonatkozóan, miután a területet a sértett saját pénzen kimérette, egy megállapodást is aláírtak, amit azzal "pecsételtek meg", hogy a sértett személyesen átadott a gyanúsítottnak tízmillió forintot. Ezért azt ígérte neki, hogy elviheti a kivágott fákat a területről.

A sértett később tudomást szerzett arról, hogy a területek tulajdonosa egy Kft. Akkor kezdett gyanakodni, amikor az is a fülébe jutott, hogy a cég sem szóbeli, sem írásbeli megbízást nem adott a nagyatádi férfinak arra, hogy a fenti területre vonatkozóan eljárjon vagy arra szerződést kössön.

Sz. Béla azonban nem érte be a tízmillióval, újabb áldozat után nézett és hasonló módszerrel egy erdőgazdálkodót is igyekezett behálózni. Tőle ötmilliót akart beszedni.

Ez az üzlet és a készpénz átadása kizárólag azért hiúsult meg, mert a csaló ugyanarra a napra és helyre beszélte meg az erdőgazdálkodóval a terület megtekintését, amikorra és ahová a már korábban megtévesztett visnyei sértettetel is lebeszélte a bejárást.

Így esett, hogy az erdőgazdálkodó még a gyanúsított érkezése előtt összetalálkozott a korábban átvert sértettel, akivel beszédbe elegyedtek, és a csalás kiderült .

Az nyomozás során keletkezett iratok most vádemelési javaslattal a napokban kerültek a Nagyatádi Járási Ügyészség asztalára.

forrás: police.hu, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Címkék: feledékeny, mohó, csaló, szélhámos, vád, millió, kék hírek