Amint arról a KaposPont is tudósított: tegnap késő délután a Somogy megyei Kaposújlaknál összeütközött egy mezőgazdasági vontató és egy autó. Egy órán át volt útzár.

"A traktor mögött mentünk, éppen előzésbe kezdtem, amikor az lassított, majd irányjelzés nélkül elkezdett befordulni a szarkavári leágazónál. Ekkor történt a baleset." - a személyautó sofőrje így emlékszik a történtekre.

A fiatalember a KaposPontnak azt is elmondta: ő karcolások nélkül úszta meg az ütközést, párját viszont a karambol után kórházba szállították, mert a karját fájlalta.

A mezőgazdasági jármű vezetője szintén megsérült. Ő egy, a KaposPontnak eljutattott közleményben annyit fűzött a balesethez. Idézzük:

 

"Az irányjelzőt használtam, a traktor műszaki vizsgája pár hónapos, a reggeli órákban a traktor személygépjárműves kísérettel közlekedett Kaposmérő felé, a követő személygépjármű sem jelzett semmilyen hibát, és én sem, lévén az esti órákban Kaposmérőtől eljutottam Kaposújlakig. A szarkavári bejáróval szemben lévő szervízútra szerettem volna ráfordulni. A bejárótól 50-60 méterre már behúzódtam, kitettem az irányjelzőt, a visszapillantóban ekkor a személygépjármű még nem látszott. A visszapillantót folyamatosan használtam. A személygépjármű feltűnt kanyarodáskor, de akkor még messze volt, így megkezdtem a balra fordulást. A traktor eleje már a szervízútra bevezető hídon volt, amikor a személygépjármű a traktor bal hátsó kerekébe csapódott, megpörgetve és az árokba borítva ezzel a mezőgazdasági vontatót (és most vonatkoztassunk el attól, mi kell ahhoz, hogy egy személygépjármű megpörgessen egy mezőgazdasági vontatót..).
Lehetséges, hogy az erős, hátulról jövő napsütés miatt a személygépjármű vezetője nem észlelte az irányjelzést, de semmiképpen nem lehetett előzési távolságon belül, ha végül a traktor hátuljába csapódott. A kereszteződést mindig fokozott figyelemmel közelítem meg, ismervén azt a tényt, hogy évente több baleset is történik ott. Az, hogy a személygépjármű vezetője észlelte a lassítást, még értethetetlenebbé teszi számomra az ütközés tényét, hiszen mivel állítólag nem ismerte a lassítást okát (nem látta az irányjelző villogását), a KRESZ idevonatkozó rendelkezései szerint neki is lassítási kötelezettsége lett volna.. (elő futó vad, kutya; átfutó gyerek - egy buszmegálló is van ott; lassú lovaskocsi vagy mezőgazdasági vontató kikanyarodása Szarkavárról..stb.)
A legkomolyabb sérüléseket én szenvedtem el, azonban ezek sem súlyosak, és örülök, hogy a személygépjárműben utazóknak sem lett semmi bajuk."

A baleset körülményeit a rendőrségi szakértők vizsgálják.

Kattintson az alábbi képre, és ézze meg a KaposPont helyszíni tudósítást kommentár nélkül!

Címkék: frontális, személyautó, traktor, karambol, baleset, kék hírek