A három fiatal április 17-18. között betörtek egy barcsi kiskereskedésbe, egy lakatlan épületbe, továbbá három a Némethegyen lévő hétvégi házba. A helyszínekről készpénzt, élelmiszereket, rézcsöveket, elektromos eszközöket loptak el.

A fiatalkorúak közül kettő megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy március 20-án megpróbáltak betörni két barcsi boltba, azonban mindkét helyen megszólalt a riasztó, ezért elmenekültek. Ugyanezen időszakban egy barcsi virágüzletbe viszont sikerült bejutniuk, és onnan készpénzt, valamint elektromos eszközöket vittek el.

Az elkövetők közül az egyik 17 éves fiút és 15 éves társát április 18-án a rendőrök elfogták, majd előállították a barcsi rendőrkapitányságra. Kihallgatásuk során beismerték az elkövetett bűncselekményeket. Őrizetbe vételük mellett kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A Kaposvári Járásbíróság május 20-ig elrendelte mindkét fiatalember előzetes letartóztatását. Harmadik társukat a rendőrség még keresi. Több rendbeli, nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellenük.

Címkék: üzlet, előzetes, betörő, Barcs, kék hírek, tolvaj