Lövések és robbanások hallatszottak helyi idő szerint csütörtökön késő este és péntekre virradóra az egyesült államokbeli Bostonban, miután egy férfi lelőtt egy rendőrt a neves egyetem, a MIT (Massachusetts Institute of Technology) területén.

Boston

Fotó: Reuters

A Nemzeti Gárda több tucatnyi állig felfegyverzett tagja hajtóvadászatot folytat a rendőr gyilkosa után az egyetem területétől északra fekvő utcákban, Watertown kerületben, a levegőben továbbra is köröz legalább egy helikopter.
Egy rendőr fegyverrel tartja sakkban az egyik gyanúsítottat

Az NBC-WJAR tévé képeket mutatott arról, hogy az egyik utcán egy férfi fekszik a földön, és rendőrök veszik körül. A rendőrök arra kérték az újságírókat, hogy menjenek távol a helytől, és kapcsolják ki mobiltelefonjukat. "Ha életben akarnak maradni, kapcsolják ki mobiljukat!" - kiáltotta egy rendőr. Az egyelőre nem világos, hogy összefügg-e az eset a bostoni maratonon elkövetett robbantással. A Dailymail információi szerint a robbantók nyitottak tüzet, A CNN szerint azonbanez még nem tisztázott. A lövöldözés röviddel az után tört ki, hogy nyilvánosságra hozták a robbantással gyanúsított két férfi fotóját.

Blikk-információ/ MTI

Címkék: lelőttek, Boston, egy, rendőrt, rendőrök, kék hírek