Közben a kalauz jelt adott, a vonat megindult. A lány a fehér botját az ajtóhoz tette, de csak kitámasztani tudta belülről, leszállni nem tudott. A vonat egészen Szentáig vitte, ahol kétségbeesett telefonálgatások után érte ment a családja személyautóval és hazahozták.

Galba Mihály, Bolhás polgármestere az eset kapcsán a KaposPontnak elmondta: a faluban csak megálló van a vasúton, ott személyzet nem dolgozik. Már a megállót is meg akarta szüntetni a Máv, de a polgármester személyesen harcolt azért, hogy megmaradhasson. A jövőben egy táblát fog kihelyeztetni az épületre, hogy baj esetén milyen telefonszámot hívjanak az utasok.

Az eset miatt a rendőrök és a vasúttársaság is vizsgálatot indított. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt folytat eljárást. A Máv ügyfélszolgálatára is tettek bejelentést a történtek miatt, a vasúttársaság elnézést kért az érintettektől. Belső vizsgálat deríti majd ki, hogy mulasztott-e a kalauz, vagy más okból történt a baleset.

Címkék: gondatlan, Bolhás, látássérült, vonat, baleset, kék hírek