A teol.hu tájékoztatása szerint B. Gábor 30 éves, S. Imre 43 éves, valamint I. László 43 éves kaposvári lakosok április 15-én Pakson arra kényszerítettek egy helyi vállalkozót, hogy az általuk korábban egymillió forintért vásárolt, majd összetört motor helyett adjon nekik egy másikat, továbbá - az eladott motor hibáira tekintettel - fizessen még ötszázezer forint kártérítést.

Az erőszakos fellépés és fenyegetés hatására a sértett a követelésnek engedett, azonban sikerült időközben a történtekről tájékoztatnia egy ismerősét, aki aznap éjszaka értesítette minderről a rendőrséget.

A kaposvári rendőrök elfogták, és a Kaposvári Rendőrkapitányságra előállították az említett három férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság most zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az említett kaposvári lakosok ellen. Kihallgatásukat követően a három férfit őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat is.

forrás: teol.hu


Címkék: kártérítés, összetör, zsarol, motor, rendőr, somogy, baleset, kék hírek