Nézze meg képgalériánkat!


rep1.jpgrep1.jpgrep1.jpgrep1.jpgrep1.jpgrep1.jpgrep1.jpg
rep1.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A gyakorlat célja a tűzoltásvezetői és a készenléti állomány felkészültségének, tűzoltási és műszaki mentési tevékenységének ellenőrzése, légi jármű balesetekor.

A feltételezés szerint egy helikopter leszállás közben irányíthatatlanná vált és nekiütközött egy a hangárból éppen kiguruló kisrepülőgépnek. Az ütközés következtében a gépek a hangár falának csapódtak. Az összeroncsolódott gépekbe három személy beszorult, egyikük elhunyt.

A sérült repülőgépekből üzemanyag szivárgott, amely lángra kapott. A tűz átterjedt a műhely több helyiségére és lángba borultak a közelben lévő repülőgépek is.

A gyakorlaton a kadarkúti önkormányzati, valamint a kaposvári és nagyatádi hivatásos tűzoltóságok összesen hét gépjárművel és huszonhét fős legénységgel vettek részt. A kiérkező egységek gyors felderítést követően azonnal megkezdték az életmentést, majd vízsugarakat szereltek a tűz oltására. A tűzoltók több dissous- és oxigénpalackot is kimentettek a tűz által veszélyeztetett helyiségekből, megakadályozva ezzel egy esetleges robbanás bekövetkezését.

A mentésvezető sikerrel szervezte meg a mentést, a beavatkozói állomány szakszerűen hajtotta végre a feladatát. A gyakorlatot Baranya Károly tű. alezredes megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes megfelelőre értékelte.


Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Címkék: kisrepülőgépnek, csapódott, helikopter, gyakorlat, mentés, kék hírek