A járőrök Látrány és Visz között - a 6515-ös számú úton - közúti ellenőrzés alá vontak egy Mazda 626 típusú járművet és annak vezetőjét. A jármű átvizsgálásakor a rendőrök a személygépkocsi jobb első ülése előtt egy motorfűrészt, az utastérben pedig frissen vágott tölgyfát találtak. A férfi a fa származását nem tudta hitelt érdemlően igazolni, majd elismerte, hogy ő vágta ki az erdőben és rakta azt a gépjárműbe azzal a szándékkal, hogy eltulajdonítsa. A további vizsgálatok során a járőrök megállapították, hogy a gépjármű forgalmi engedélyében szereplő alvázszám nem egyezik a személygépkocsi alvázszámával. A férfi elmondta, hogy két Mazda 626 típusú járműve van, az egyiket alkatrésznek vásárolta.

Körülbelül 3 héttel ezelőtt az általa használt jármű meghibásodott, ekkor annak rendszámait áttette az alkatrésznek vásárolt járműre, mert azt gondolta, hogy nem fog fennakadni a rendőri ellenőrzésen.

P. Zoltánt a rendőrök előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottkénti kihallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették, a járművet pedig lefoglalták - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Címkék: alvázszámra, ráfázott, autós, egy, somogy, kék hírek