Nézze meg a videót!

 

 

A vascsövet csak azért nem vitték el, mert le van betonozva. Ezen állt korábban a temető kapuja. Pár napja azonban leakasztották a tolvajok és elvitték. Zselickislakon az elmúlt hónapokban több lopás, rongálás és betörés is történt. A helybéliek bosszankodnak.


- Szörnyű károkat csináltak itt az embereknek, számomra teljesen döbbenetes, az hogy feltörik a pincéket, kárt csinálnak, temetőkaput ellopják, hát félelmetes - mondja Hatta János.
Egy fémhordó csúfítja a szántást. A rongálók feltehetően poénból gurították le a domboldalról. A környéken ugyanis több pincébe bementek. Nem vittek el semmit, csak rongáltak.


- Hallottam, de nem vettük észre. Hát nappal volt ez nem éjjel. Mert hogyha éjjel van az... a kutyák észre veszik, mert szabadon vannak - mondja Simon András.


A csatorna feletti vasrácsot már többször ellopták a tolvajok, csak úgy mint a telefonkábelt. A polgármester szerint a megoldás az lenne, ha ismét lenne polgárőrség a településen.
- Most ezen dolgozunk, hogy újjá élesszük, és rendszeres járőrözéssel megakadályozzák a tolvajlásokat, valamint még megoldásnak látom egy térfigyelő kamerarendszer felállítását -tette hozzá Bene Sándor, Zselickislak polgármestere.


Az itt élők szerint a tolvajok nem helybéliek, hanem valamelyik környező településről járnak át Zselickislakra lopni.

 

 

Címkék: temetőkaput, Zsekickislakon, még, ellopták, kék hírek