Kattitson a képre, és nézze meg képgalériánkat!

 


kutya.jpgkutya.jpgkutya.jpgkutya.jpgkutya.jpgkutya.jpgkutya.jpgkutya.jpgkutya.jpg
kutya.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

- Nyár óta etetjük a kutyusokat. A tulajdonos ugyanis megfeledkezett erről - meséli a Philip Állatvédő Egyesület tagja, Szántó Brigitta a KaposPontnak. Feljelentést tettünk. A hatóság ezután  megtiltotta, hogy továbbra is a Raktár utcai udvaron maradjanak az állatok. Még sem tudtuk azokat elhozni - teszi hozzá Brigitta.  

Vártak az elkobzásra, de nem történt meg. Hiába adták be a feljelentést a Kormányhivatalnak is. Hiába kértek segítséget egy budapesti állatvédő szervezettől. Semmi. Aztán a napokban mikor etetni mentek a 2 kutyust, kiderült: azok nincsenek jól.

kutya


- Mondtuk a tulajnak, hogy elvisszük őket állatorvoshoz, de nem adta őket. Ekkor hívtuk ki a rendőrséget. Köszönjük nekik a segítséget.

kutya

 

Így tudtuk elhozni a két beteg kutyust - mondja Brigitta. Orvoshoz vitték a kutyákat, már jól vannak. Szerdán este este pedig vissza mentek a 3. kutyusért és a cicákért. A kutyát igen, a cicát nem tudták megmenteni, mert a tulajdonos addigra kiengedte azokat a lakásból.

kutya

- A tulajdonos és a családja elkezdett vitatkozni meg, szidni minket. Minden szemét mocsoknak elmondtak bennünket. Vicces nem? Már lassan egy éve odajárunk etetni az állatokat. A saját üzemanyagunkból, ételeinkből, időnkből. És még mi vagyunk a rosszak. Vittünk kutyaházakat, tálakat, hiszen az sem volt nekik, nyakörveket, szalmát is. Ezt érdemeljük - tette hozzá az állatvédő.

De még ott vannak a disznók és a csirkék is. Azokat is el szeretnénk hozni, reméljük sikerül, hiszen ezek után nem biztos, hogy bemehetünk még etetni.

A Raktár utcai szemétdombról korábban már hoztak el kölyköket az állatvédők. A 9-ből mindegyik jó kis gazdinál van, 1 kivételével.

Hetente vannak állatkínzásos esetek Kaposváron. A menhely közelében gyakran látni fához kötött, láncra vert kutyust.

Legutóbb ezt az állatot kellett a menhelyre menteni.

Nézze meg a videót!

 

Címkék: kutyák, menhely, állatkínzás, rendőrség, Somogy, kék hírek