Hétfő délutánig 16 esethez vonultak a Somogy megyei katasztrófavédők.  Ebből ötször tűzhöz, főként a meghibásodott kéményekhez. Ezek megtiltották a lakóknak, akiknek ideiglenesen a rokonoknál szállásoltak el.

További 11 esetben műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók egységei, melyek jelentős százalékát az esőzések okozta károk elhárítása tette ki. A megyei és a helyi szintű megelőző védelmi intézkedéseket, valamint a védekezést egyaránt a katasztrófavédelem koordinálta. Az áradások és a belvíz miatt veszélyeztetett települések (Babócsa, Berzence, Csurgó, Drávaszentes, Péterhida, Segesd, Szentbalázs, Kaposvár, Kaposszerdahely, Felsőmocsolád, Marcali, Bedegkér, Zamárdi) védelmét a települési önkormányzatok szervezték, helyi civil erők mozgósításával.

A Kapos folyón jelenleg kisebb mértékű, a megye kisebb vízfolyásain pedig már jelentős apadás tapasztalható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzésében arra figyelmeztet, hogy kedd éjfélig újabb jelentős mennyiségű csapadék várható, a délnyugati megyékben akár 20-30 mm is hullhat - tájékoztatta a KaposPontot a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Címkék: homokzsák, Kapos, áradás, víz, somogy, kék hírek