Amint arról a KaposPont is beszámolt: kora délután több mint negyven autó ütközött egymásnak az M7-es autópálya zalai szakaszán. A Letenye irányába tartó járműforgalmat Balatonkeresztúrnál leterelik az autópályáról.

A mentők három embert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba.

A Magyar Távirati Iroda tájékoztatása szerint a veszteglő járművek utasainak elhelyezésére egy iskolát jelöltek ki Nagykanizsán. Az MTI a tömegbaleset helyszínéről úgy értesült, hogy a sztrádán a viharos szél és a hóesés miatt gyakorlatilag nem lehet látni semmit, a járművezetők valószínűleg nem is észlelték, hogy előttük karambol történt.

Az úton teherautók, kamionok, furgonok és személyautók állnak összetörve, köztük számos külföldi rendszámú.

Szabadbattyán közelében is akadt dolga az M7-es sztrádán a tűzoltóknak és a mentőknek. Karambol volt itt is, több ember beszorult a roncsokba, őket kellett kiszabadítani.

MTI


Martonvásárnál, a 7-es úton halálos baleset is történt

Ott két személygépkocsi ütközött Martonvásár és Tárnok között, a balesetben egy ember életét vesztette - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

A megcsúszó autót vezető nő a helyszínen meghalt, a másik sofőr megsérült. A két járműbe egy harmadik autó is belecsúszott.

Az ORFK azt kéri, aki teheti, ne induljon útnak autóval

A rendőrség azt kéri, senki ne induljon útnak gépkocsival a rossz időjárásra való tekintettel - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese az MTI-vel.

András Tamás rendőr főhadnagy azt követően tette közzé a felhívást, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat a legmagasabb fokú, piros riasztást adott ki több dunántúli megyében az erős hófúvás miatt.

E szerint Fejér, Veszprém, Zala, Somogy és Komárom-Esztergom megye több térségében erős hófúvásra kell készülni, amely magas hótorlaszokat emelhet.

Szintén az erős hófúvás miatt Csongrád, Békés és Hajdú-Bihar megye kivételével az egész országban első-, vagy másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A veszélyjelzés szerint az ország nyugati felében mindenhol, de az ország északkeleti felében is várhatóak viharos széllökések. Emellett az ország keleti megyéiben a jelentős mennyiségű eső miatt, több területen az intenzív havazás miatt is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Áramgondok

Időközben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében húszezer, Dombóvár térségében pedig négyszáz fogyasztó maradt hosszabb-rövidebb ideig áram nélkül. A szolgáltató tájékoztatása szerint a Nyírségben a viharos erejű szél és a jegesedés, illetve a fakidőlések okoztak problémákat, Tolnában pedig egy trafóházi zárlat miatt volt áramkimaradás.

A Somogy megyei katasztrófavédelmi egységeket 16 óráig harminckettő alkalommal riasztották a rendkívüli időjárás miatt bekövetkezett káresetekhez. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók eddig tizenegy alkalommal úttestre dőlt fát távolítottak el, tizennégyszer árokba csúszott járműveket mentettek, valamint hét közúti balesetnél avatkoztak be.

A Balaton és a Bakony térségében várható 100-110 km/h-t is meghaladó széllökés holnap reggelig. Péntek délutántól fokozatosan, jelentősen mérséklődik a szél.

Somogyban, a többi között: Kiskorpádnál, Kaposújlaknál, Szennánál, Somogyaszalónál, a egyebek mellett Útzár a 67-es főúton Somogyaszaló közelében, a Deseda-tónál. A simonfai tetőn kamionok akadtak el.

Címkék: széllökés, roncs, halálos, sérülés, mentő, riasztás, árok, baleset, kék hírek