Nemcsak az engedélyt váltó horgászok, a hajósok és a turisztikai szakemberek örülnek a Balaton bíztató vízállásának, hanem a rabsicok is. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. weboldala szerint a halőrök legutóbb Balatonszemes térségében, a parti vizekben találtak egy 150 méteres eresztőhálót. Amikor a halgazdálkodási táérsaság munkatársai kiszedték a hálót, öt pontyot benne; ezeket visszaengedték a Balatonba.

Az orvhalászok azonban a tóval összeköttetésben álló patakokat és csatornákat sem kímélik. Március 9-én este 10 órakor a Cigány csatornán egy teljes emelőhálós brigádot fogtak el a halőrök. Az ellenőrzéskor egy hét tagú csapat került a „hálóba”, akik három emelőhálóval (2x2 m, és két 1,5x1,5 m) dolgoztak Somogyszentpál térségében. Az emelőzés eredményeként 11 kg ponty és 20 kg kárász került az emelősök birtokába.

orvhalászok halak


A tógazdaságiak segítségére a Marcali Rendőrkapitányság Balatonkeresztúri Rendőrőrsének járőrei siettek. A főnyedi és a szegerdei lakosokat előállították és a hét férfi közül hatot vettek őrizetbe a rendőrök. Ügyüket várhatóan gyorsított eljárás keretében tárgyalják majd. A hetedik személy fiatalkorú volt.



Címkék: rabsic, háló, zsákmány, orvhalász, Balaton, kék hírek