Kérdésünkre az Állami Autópálya Kezelő Zrt. kommunikációs vezető szakértője, Csohány Domitilla elmondta: társaságukat kedden értesítették telefonon, hogy a Kőröshegyi völgyhíd környékén több kutyát is láttak az autópályán. Útellenőrünk ekkor azonnal a helyszínre sietett, ahol valóban megtalálta a kutyafalkát, akik éppen három őzet kergettek a védőkerítésen belül (később kiderült, hogy egy őzet a kerítésen kívül már elkaptak a kutyák). Az ellenőr ekkor megpróbálta az őzeket leterelni az autópályáról, ezért ő maga vágta át az addig sértetlen védőkerítést.

A kiterelés azonban nem sikerült, mivel az őzek izgatottak voltak az őket üldöző kutyák miatt. Mivel a védőkerítésen belül állat nem tartózkodhat, az űzött vad pedig még fokozottabb balesetveszélyt jelent az autósok számára, a területileg illetékes vadásztársaság (SEFAG Zrt.), illetve a a balatonvilágosi rendőrség segítségét kérte az autópálya-felügyelet. A bevezetett teljes útzár idejére a forgalmat a rendőrség a 7. számú főútra terelte, a vadásztársaság munkatársai pedig kilőtték a három őzet és a két kutyát.

A zárás idején a jobb pályatesten, Nagykanizsa irányába a 121-es kilométer szelvényénél, a bal pályatesten, Budapest irányába pedig 125 kilométer szelvénynél leterelték a kocsikat a 7-es számú főútvonalra.

A KaposPont egyik olvasója arra járt és lefilmezte a történteket. A képsorokat kommentálta is,  majd feltette az egyik videómegosztó portálra. Szólt nekünk is; kattintson az alábbi képre és nézze meg ő mit látott!

Az érintett pályaszakaszon, a Völgyhíd környékén őzek és kutyák voltak az úttesten, ezért az arra közlekedők biztonsága érdekében pályazár volt érvényben. A helyszínen a vadászok és az autópálya mérnökség munkatársai végezték az állatok eltávolítását, a rendőrség pedig a forgalom elterelését.

Hogy a súlyos balesetveszélyt elhárítsák, az autópálya rendőrség értesítette a SEFAG szántódi erdészetét, és a segítségüket kérték. A helyszínen a vadászok egy kutyafalkát találták, amely 4 őzet tépett szét. A vadászok két kutyát leterítettek, három másik eb egy átereszen elmenekült. A lelőtt kutyákban chipeket találtak, ennek alapján azonosították a gazdáikat. A SEFAG feljelentést tett az ügyben, a rendőrség pedig nyomozást indított.

Címkék: őzek, kutyák, teljes, Völgyhíd, útzár, kék hírek