A DRV Zrt-hez több bejelentés érkezett az elmúlt időszakban, hogy trükkös csalók a társaság munkatársainak adják ki magukat, és el nem végzett szolgáltatásért pénzt kérnek a fogyasztóktól – jelen esetben „ivóvíz arzéntartalmának  vizsgálata céljából az ingatlanon belül mintát szeretnének vételezni” - adta hírül a siofok.hu.

A DRV Zrt. munkatársai a vízmérő leolvasásakor, valamint a vízmérők cseréjekor keresik fel személyesen a fogyasztási helyeket. Egyéb indokolt esetben az érintett fogyasztót előre értesíti a DRV a helyszíni munkavégzésről. Munkatársaink nem végeznek bejelentés nélkül vízmintavételezést, illetve vízminőség ellenőrzést a fogyasztási helyeken, illetve soha nem kérnek a helyszínen készpénzt a fogyasztási helyen végzett munkáért!

A DRV Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy munkatársaink a fogyasztókat érintő munkák során
- fényképes igazolvánnyal tudják igazolni magukat,
- soha nem kérnek készpénzt a fogyasztási helyen végzett munkáért;
- soha nem akarnak bemenni a házba, kivétel, ha vízmérő a házban található (mellékmérő), illetve ha előzetesen egyeztetett időpontban a fogyasztó kérésére már megjavított belső hálózati meghibásodást kell kivizsgálnunk csatornadíj jóváírás miatt;
- egységes munkaruhát viselnek, valamint a céges gépjárműveik el vannak látva a társaság logójával.

Hetekkel ezelőtt a kaposvári önkormányzat is közleményben figyelmeztetett arra, hogy trükkös csalók az önkormányzat nevében lakásokba azzal lakásokba csöngetnek be azzal, hogy felmérjék a nyílászárók állapotát. Az állítólagos munkáért pedig még a pénzt is előre elkérik.

A múlt hét végén pedig a feltörték a budapesti vöröskereszt raktárát, ahonnan munkaruhákat loptak el, melyeket vélhetően csaláshoz használhatnak fel. A Vöröskereszt ekkor közleményben tájékoztatta a lakosságot, hogy adománygyűjtési célból nem házalnak.

Címkék: drv, trükkös, csaló, pénz, somogy, kék hírek