A Nemzeti Adó – és Vámhivatal az egészségügyi szolgáltató szektornak kiemelt figyelmet szentel a próbavásárlások, próbaszolgáltatások területén is.

tű

Újsághirdetést olvasva telefonon jelentkeztek be az ellenőrök egy természetgyógyászattal foglalkozó társasághoz. Rövid állapotfelmérés után a revizorok különböző testtájaiba tűk kerültek terápiás célzattal. Az eljárás végén az ellenőrök kifizették a szokásos összeget, amelyről azonban a cég alkalmazottja nyugtát, számlát nem állított ki.

Nem kis meglepetést okozott a kezelés végén, amikor a revizor elővette a szolgálati igazolványát és általános megbízólevelét, majd felfedve magát a jelenlévő munkatársával együtt jegyzőkönyvezni kezdte a mulasztást.

A nyugtaadás elmaradása súlyos mulasztásnak bizonyul, mivel bevétel-eltitkolásra irányul, ezért akár 1 millió forintig is terjedhet a kiszabott  bírság összege. Nem csak a vállalkozás kap szankciót, mivel ilyen esetekben a mulasztást elkövető munkavállaló, mint magánszemély szintén bírságra számíthat, melynek mértéke 50 ezer forintig terjedhet - közölt e a KaposPonttal a NAV Somogy Megyei Adóigazgatósága.

Címkék: félnek, , revizorok, somogyi, nem, kék hírek