TISPOL. Ez a rövidítése az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának. Ennek a tagja a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya is . A „European Operation Truck & Bus” fedűnevű akció három napon át tart Somogyban:

2013. február 12-én 10.00 órától 16.00 óráig

2013. február 13-án 09.00 órától 16.45 óráig

2013. február 14-én 10.00 órától 16.00 óráig

Az SMRFK tájékoztatása szerint az egyenruhások a gépkocsik ellenőrzésekor kiemelt figyelmet fordítanak a vezetési- és a pihenőidőkre, valamint az áruk és személyek illegális szállítására.

A nemzetközi forgalomban részt vevő autóbuszok leállításakor ellenőrzik a raktérben szállított poggyászokat is, mivel a tapasztalatok alapján az ilyen járművek jelentős része érintett az illegális áruk csempészetében.

Igaz, nemcsak cigarettát, vagy ruhaneműt csempésznek így, hanem embereket is, így a razziában kiemelten ellenőrzik az utasok személyazonosságát és azt is, hogy jogszerűen tartózkodnak-e a járművön, illetve Magyarországon.

A TISPOL ellenőrzést a Somogy Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársaival együttműködve hajtják végre.

Címkék: bevándorló, TISPOL, ellenőr, csempész, razzia, illegális, busz, kamion, kék hírek