A Készenléti Rendőrség Bevetési Alosztály járőrei 2013. január 29-én 23 óra 10 perc körüli időben Siófok, Attila utcában felfigyeltek négy gyanúsan viselkedő férfira. Egyik a rendőrautó láttán eldobott, majd néhány méter megtétele után a hóba rejtett valamit. A rendőrök igazoltatták, majd a városi rendőrkapitányságra előállították őket. A járőrök megtalálták a korábban eldobott és elrejtett tárgyakat: egy fekete színű maszkot, egy zseblámpát és egy feszítővasat. Az egyik előállított férfitól - ruházatának átvizsgálásakor – egy szürke színű, szemrésznél kivágott csősál került elő.

A siófoki nyomozók B. Zoltán 28 éves balatonszabadi és R. János György 25 éves siófoki lakosokat gyanúsítottként, a másik két férfit tanúként hallgatták ki. A gyanúsítottak kihallgatásukon elmondták, hogy aznap éjszaka betörni indultak, egy közeli zöldséges boltot szemeltek ki. Vallomásukban beismerték egy korábbi betörést is.

A Siófoki Rendőrkapitányság – a két gyanúsított őrizetbe vétele mellett – lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatja az eljárást, egyben kezdeményezik előzetes letartóztatásukat - tudta meg a KaposPont a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Címkék: lebukta, símaszk, feszytővas, alatt, lopás, , kék hírek