Nézze meg a videót!

 

 

Egy négytagú család, két felnőtt és két fiú gyermek, valamint az egyik barátnője tartózkodott a házban vasárnap hajnalban. A fiatalok még fent voltak, ekkor észlelték a bajt. Azonnal felkeltették aszülőket, és hívták a mentőket. A család nekik köszönheti az életét.

A családi házból mind az öt személyt kórházba szállítottak a mentők enyhe szén-monoxid mérgezés gyanújával. Egyiküknél eszméletvesztés következett be.

A családot estére hazaengedték a kórházból. A KaposPont stábja felkereste őket. Annyira megviselték őket a történtek, hogy nem kívántak kameránk elé állni.

A helyszínen a kaposvári tűzoltók méréseket végeztek, amelyben kimutatták a mérgező gáz (szén-monoxid) jelenlétét, ezért átszellőztették az épületet. A családi házban egy légtérben egyszerre több tüzelő-berendezés működött.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálati eljárást indított az ügyben, amelybe bevonta a gázszolgáltató és a kéményseprő-ipari szolgáltató szakembereit is.

Somogyban tavaly 8 szénmonoxid mérgezéses eset volt, ahova riasztották a mentőket. Ezeket főként az elhanyagolt fűtőberendezések idézték elő. Idén a kaposfüredi volt az első.

Címkék: öt mebet viottek, kórházba, szén.monoxid, kaposfüred, mérgezés, kék hírek