A Kaposvár Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és a Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei 2013. január 12-én szolgálatukon két ember életét mentették meg a fagyhaláltól.

A kora hajnali órákban a közrendvédelmi járőrök Bőszénfa belterületén, a  -6 fokos hidegben észlelték, amint egy lakóház előtt, a járdán alszik egy férfi. A személy annyira remegett a hidegtől, hogy alig eszmélt fel a rendőrökre. Ráadásul láthatóan ittas állapotban volt, csak részlegesen tudtak vele kommunikálni. A 36 éves kaposvári férfihoz mentőt hívtak, akit a Kaposi Mór Oktató Kórház Sürgősségi Osztályára szállították.

A közlekedésrendészeti járőrök pedig aznap késő délután, Kaposvár külvárosában, egy autóbusz-megállóban észlelték, hogy egy személy fekszik a padon. A férfi olyannyira ittas állapotban volt, hogy sem térben, sem időben képtelen volt tájékozódni, önállóan járni. A 43
éves jutai férfi részére mentőt hívtak, akit a mentőszolgálat munkatársai a Kaposvári Kórházba szállítottak.

Ebben a téli, fagyos időben mindkét személy könnyen ki is hűlhetett volna, de szerencsére időben érkezett a segítség - tudta meg a KaposPont a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Címkék: fagyos, könnyebben, személy, téli, hajléktalan, kék hírek