Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádol az ügyészség egy 18 éves fiadi és egy 18 éves kaposvári fiút. A vádirat szerint a fiadi fiatalember korábban a falujában ellopta egy nő mobiltelefonját, majd Kaposváron egy Dózsa György utcai kávézó asztalán őrizetlenül hagyott másik mobiletelefont is elvitt. A 26 ezer forintot érő készüléket később lefoglalták a rendőrök.

Tavaly decemberben egy Fő utcai buszmegállóban a vádlottak odaléptek két lányhoz, és cigit kértek tőlük. A lányok nem adtak, mire az egyik fiú azt mondta, hogy utálja azokat, akik letagadják, hogy van náluk cigaretta, majd egy 14 és fél centi pengehosszúságú kést vett elő, és egy fa törzsébe szúrta. Így szúrnálak le benneteket is, mondta a lányoknak, majd szitkozódva távoztak. Néhány nappal később a két fiú felment egy barátjuk Damjanich utcai lakására. Pénzt kértek tőle, de nem adott, ekkor azt mondták, menjen velük rabolni. A barátjuk közölte, hogy ő nem vesz részt a rablásban, de elkíséri őket a Berzsenyi parkba beszélgetni.

A két vádlott kapucnit húzott a fejére, arcukat sállal takarták el. A környékbeli utcákba indultak, közben a barátjuk a parkban maradt, és a mobiltelefonját internetezett. A két fiú pénzt kéregetett a járókelőktől, de nem kaptak. Végül a Hunyadi és a Temesvár utca sarkán egy férfihez léptek, akitől cigit kértek. Nem kaptak, ekkor a támadók kést szegeztek a férfire, és a pénzét követelték. A járókelő nem ijedt meg, úgy tett, mintha a zsebébe nyúlna a pénztárcájáért, de egy zseblámpát vett elő, amivel a rablók felé ütött. Fejen találta az egyiket, mire a fiatalok elszaladtak. A parkban találkoztak a barátjukkal, majd a fiadi fiú a buszállomásra ment, onnan a falujába utazott. A másik két fiú visszatért a Damjanich utcai lakásba. Ott elmondták a történetet a harmadik társuk nevelőanyjának, akinek a felszólítására a másodrendű vádlott a rendőrségre ment, és beismerő vallomást tett.

Címkék: felfegyverkezve, ügy, Fiad, kés, rablás, kék hírek