A hétvégén leégett somogyvári gyermekotthon helyreállítása hamarosan megkezdődhet a szaktárca gyors segítségének köszönhetően. Az épület állapota alapján pedig,  előreláthatólag már január közepén újra lakható állapotba kerül az intézmény, és visszaköltözhet az otthonba az ideiglenesen Öreglakon elszállásolt 40 gyermek. A felső szint felújítását mintegy 100 millió Ft értékben, egy már korábban beadott uniós pályázat keretében szeretné megvalósítani az SMIK.

A tűz után a somogyvári önkormányzat és a megye vállalkozói azonnal felajánlották segítségüket, a fenntartó SMIK pedig adománygyűjtést indított. Eddig több százezer forint és rengeteg tárgyi adomány érkezett a felhívásra. A megriadt gyermekek jelenleg a karácsonyi ünnepekre készülnek, velük pszichológus foglalkozik.

Csütörtökön Juhász Tibor kormánymegbízott és Bátori Zsolt a SMIK központvezetője megköszönve és elismerve a mentésben részt vevő pedagógusok lélekjelenlétét, tettrekészségét és bátorságát, díszoklevéllel és pénzjutalommal köszönte meg Felkainé Nagy Mónika és Valkó Istvánné Csapó Rózsa áldozatos tevékenységét.

Ahogy arról szombaton beszámoltunk: tűz ütött ki szombat délután a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ  által fenntartott somogyvári Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon kollégiumának felső szintjén. A tűzeset időpontjában az otthonban 34 gyermek és két nevelő tartózkodott. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság marcali és kaposvári egységeinek a riasztástól számított egy órán belül sikerült eloltaniuk a tüzet. Az otthon kimenekített lakóit átszállították az öreglaki gyermekotthonba, hatan pedig kórházba kerültek.

Címkék: somogyvár, otthon, gyermek, kórház, tűz, kék hírek