A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a kaposvári rendőrkapitányság bűnügyi és közterületi állománya a közelgő év végi ünnepek miatt november óta kiemelt bűnmegelőzési tevékenységet végez.

Kaposvár belvárosában, a bevásárlóközpontokban és azok környékén fokozott rendőri jelenléttel igyekeznek biztosítani a biztonságos bevásárlást és közlekedés feltételeit. A rendőrség szórólapokkal igyekszik felhívni a figyelmet többek között a zseblopások elkerülésére és arra, hogy a cgépjárművekben ne hagyják értékeiket látható helyen, őrizetlenül az utastérben.

Az óvintézkedések ellenére a rendőrség ezüstvasárnap mégis 12 esetben talált a parkolókban olyan járműveket, melynek tulajdonosai különböző értékeket (táskákat, számítógépet, telefont, műholdvevő készüléket,stb.) hagytak felelőtlenül az utastérben, jól látható helyen. Ezeknél az eseteknél a rendőrök a járműnél maradva őrizték azokat a tulajdonosok visszaérkezéséig, megelőzve, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak.Ezen a hétvégén egyetlen autófeltörés sem történt Kaposváron, közölte a megyei főkapitányság sajtószolgálata.

Címkék: ezüstvasárnap, bevásárlóközpont, bűnmegelőzés, tolvaj, autó, kék hírek