Az előzetes információkkal ellentétben nem öt, hanem összesen hat gyermek került kórházba a hétvégén Somogyváron kigyulladt gyermekotthonból. Közülük hármat még aznap, kettőt pedig hétfőn már haza is engedtek. Mindössze egy lábtöréssel kezelt gyermek maradt az intézményben - tudtuk meg a Somogy Megyei Kormányhivataltól.

Az átmenetileg Öreglakra került bentlakó, fogyatékossággal élő gyermekeket a SMIK várhatóan a közelben található gyermekvédelmi intézményekben helyezi el.

Ahogy arról szombaton beszámoltunk: tűz ütött ki szombat délután a Somogy Megyei Intézményfenntartó Központ  által fenntartott somogyvári Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon kollégiumának felső szintjén. A tűzeset időpontjában az otthonban 33 gyermek és két nevelő tartózkodott. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság marcali és kaposvári egységeinek a riasztástól számított egy órán belül sikerült eloltaniuk a tüzet. Az otthon kimenekített lakóit, 28 gyereket átszállították az öreglaki gyermekotthonba.

Címkék: somogyvár, otthon, gyermek, tűz, kórház, kék hírek