A továbbképzést a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről Baranya Károly tű. alezredes igazgatóhelyettes nyitotta meg, mely során tájékoztatást adott az egyesületi parancsnokoknak a katasztrófavédelem jelenlegi szervezeti felépítéséről, az önkéntes tűzoltó egyesületek szerepéről és fontosságáról a katasztrófavédelem rendszerében.

katasztrófavédők továbbképzés 1


A megnyitót követően az önkéntes tűzoltó egyesületi parancsnokok a továbbképzés során tájékoztatást kaptak a tűzoltások, műszaki mentések alatt végrehajtandó feladatokról, a beavatkozások tapasztalatairól, jogszabályi változásokról, az önkéntes polgári védelmi szervezetekről, a megyei műveletirányítás rendszeréről, az önkéntes egyesületek riasztásáról, valamint az egyesületek szaktevékenysége során a tűzmegelőzéssel kapcsolatos lakosság-tájékoztatási feladatokról.

Az előadásokat követően a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012. évi pályázatán elnyert eszközök ünnepélyes átadása következett 19 somogyi tűzoltó egyesület részére, mely alkalmával személyi védőfelszereléseket és a tűzoltás-műszaki mentésben alkalmazható eszközöket vettek át az önkéntesek.

katasztrófavédők továbbképzés

Fotók: Siófoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Címkék: parancsnoki, önkéntes tűzoltó egyesületek, előadások, éves, továbbképzés, kék hírek