Mint arról korábban beszámoltunk: a fiatalkorú B. Tibor és két társa: B. László és B. Imre  2012. augusztus 30-án az éjszakai órákban Somogyszobon összetalálkoztak egy általuk korábban nem ismert fiatalemberrel, akivel ezt követően együtt gyalogoltak a műúton Nagyatád irányába. A város külterületén a három férfi együttesen bántalmazni kezdték a fiatalembert abból a célból, hogy a nála lévő értékeket megszerezzék. Összesen kb. 24 ezer forint értékű holmit - túratáskát és az abban lévő ruházati cikkeket, pendrive-t, mobiltelefont, pénztárcát és az abban lévő kb. 300
Ft készpénzt - zsákmányoltak. A bántalmazás során a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rablás áldozatától elvettek 4 közokiratot - személyi igazolványt, lakcímkártyát, adóigazolványt és TAJ kártyát - is, melyeket a későbbiek során sem juttattak vissza a sértettnek, sőt azokat a nyomozás adatai szerint megsemmisítették, elégették.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást rendelt el csoportosan elkövetett rablás bűntett, valamint 4 rendbeli - társtettesként elkövetett - visszaélés okirattal vétség elkövetése miatt B. Tibor és társai ellen.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozást 2012 novemberében befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kaposvári Városi Ügyészségnek.

Címkék: Somogyszob, rablás, erdő, túra, Nagyatád, kék hírek