Szita Károly a a gyermekgyilkosok büntetésének szigorításáról beszélt hétfő este az M1 Este és a Hír TV Rájátszás című műsorában,  kedd reggel pedig a Kossuth Rádióban, a Lánchíd Rádióban, a TV2 Mokka című reggeli műsorában valamint az Echo TV-ben.

Szita Károly kérdésünkre elmondta: "A kaposvári beszélgetésen elhangzottakat kötelességem tolmácsolni. Ott egyöntetű volt a vélemény: az emberek igazságérzete és a büntetési tételek között szakadék van. Azért mondom ezt el mindenhol, hogy a döntéshozók ezt az ellentmondást megszüntessék, enyhítsék. A kaposváriak véleménye tanulságos, ennek a közvetítése a médiában egy eszköz arra, hogy a hasonló tragédiákat megelőzzük."

Szita Károly mtv fórum


Mint arról korábban beszámoltunk: Szita Károly a kaposvári gyermekgyilkosság követően, beszélgetésre hívta a városlakókat. Olyan elemi erejű lakossági felháborodást tapasztalt ugyanis a kaposvári gyermekgyilkosság következtében, hogy úgy döntött: ezt együtt kell kibeszélni.

Egy hete a városlakok teltház előtt és higgadtan beszélték ki Bence tragédiáját. A halálbüntetés mellett és ellen is felszólaltak, de abban egyetértés volt, hogy szigorítani kell a büntetési szabályokon. Szita Károly polgármester ekkor vállalta, hogy a döntéshozók elé tárja a véleményeket.

Nézze meg a fórumon készült videóinkat:

 

Címkék: targédiája, fórum, Bence, Szita, Kaposvár, kék hírek