Nézze meg a vitaindítót!

Szita Károly bevezetőjében elmondta: az elmúlt 22 évben soha ennyien nem állították meg, hogy cselekedni kell. Hangsúlyozta: Kaposvár mindig is híres volt arról, hogy egy összetartó közösség. A polgármester úgy vélte: a gyilkosság óta eltelt már annyi idő, hogy indulatmentesen ki tudják beszélni a problémákat.

Sokan ütköztették a véleményüket a fórumon. A városlakók nagyrésze a halálbüntetés visszaállítását látja megoldásnak. Mások úgy gondolják, az erőszak erőszakot szül. Abban viszont szinte mindenki egyetértett, hogy a börtönökben szigorúbb szabályokat kellene alkalmazni. Sokan azt látják megoldásnak, hogy figyeljünk jobban a környezetünkre, a szomszédunkra, családunkra.

A büntetések szigorítása mellett érvelt a fórumon Bence nagybátyja, Szita János is.

Szita Károly polgármester a fórum zárszavában elmondta: Kaposvár ismét bebizonyította, hogy egy összetartó város. Úgy érzi, neki mint a város első emberének az a feladata, hogy közvetítse a város akaratát, hogy az emberek igazságérzete, és a törvényhozás szinkronban legyen. Ezért minden olyan fórumon, ahol lehetősége lesz, felszólal, és kéri a törvények szigorítását.

Az elhangzottakról a szerdai Kapospontban részletesen is beszámolunk.

Korábbi videóink a témában:

Címkék: targédiája, Bence, fórum, Szita, Kaposvár, kék hírek