Szabálysértési értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat öt férfi ellen a kaposvári ügyészség. A vádlottak közül ketten idén áprilisban egy kaposvári társasház földszintjéről elloptak egy lépcsőkorlátjához láncolt, 40 ezer forint értékű kerékpárt.

Előtte egyikük kaputelefonon keresztül felcsengetett egy lakót, és megkérte, hogy engedje be a lépcsőházba. Két nap múlva a kaposvári Spar áruház előtti korlát mellől vittek el egy 15 ezer forint értékű kerékpárt, miután levágták róla a láncot. A biciklit az ötödrendű vádlott, az orgazda lakására szállították.

A házigazda tudta, hogy lopásból származik a kerékpár, de 4 ezer forintért megvásárolta, hogy drágábban adja tovább. Két nappal később a lopásokba bevontak egy harmadik férfit, aki egy másik társasházban lakott. A közös tároló kulcsát szülei tudta nélkül elvette, és kinyitotta. Két kerékpárt is elloptak innen, miután erővágóval levágták róluk a láncot. A két bringát 7 ezer forintért vette meg az orgazda.

Címkék: kaputelefon, orgazda, tolvajok, lebuktak, bicikli, kék hírek