Csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy fiatalkorú fiú és két felnőtt férfi ellen a kaposvári ügyészség. A vádlottak idén egy áprilisi délután a csurgói buszpályaudvar környékén egy padon bort fogyasztottak. Közben fiatalok szálltak le egy vonatról, beléjük kötöttek.

Az egyik vádlott egy iskolatársát megkísérelték megütni, és hasába beletérdelni, míg a másikat a peron szélén a sínek közé lökték. A sértett barátja segítségével tudott csak a sínek közül kikecmeregni. Ezután az egyik támadó még lábon rúgta, majd utolérve hátulról lapockán talpalt egy másik távolodó diákot. Közben folyamatosan szitkozódott. A garázdák a tanulókban riadalmat és megbotránkozást keltettek. Ezután a vádlottak a csurgói Széchenyi téren lévő parkban leültek az egyik padra, az általuk korábban vásárolt bor maradékát megitták. Az ital elfogyott, pénzük nem volt, ezért elhatározták, hogy szereznek, és abból ismét szeszes italt vásárolnak. Észrevettek két fiatal fiút, akik gyalog haladtak a park felé.

Követni kezdték őket, és 200 forintot kértek tőlük. Az egyik fiatalkorú sértett a pénztárcájából kivett egy kétszáz forintos érmét, és átadta. A két részeg fiú visszament a harmadik társukhoz, akik közben egy padon várakozott. Közölték vele, hogy megvan a pénz, de erre azt mondta, hogy több kellene. Mindhárman az úttest szélén álló és átkelni szándékozó sértettek után siettek, és azt kiabálták, hogy álljanak meg. Közrefogták és azzal fenyegették a fiúkat, hogy amennyiben nem adnak pénzt, megverik őket. Válluknál fogva lökdösni kezdték a sértetteket, akik félelmükben még 150 forintot adtak.

Ez sem volt elég, az egyik támadó belenyúlt a pénztárcába, és kivett még 50 forintot, és zsebre rakta. Ezután háromszor gyomron ütötték az egyik fiút, aki az ütéstől meggörnyedve elhajolt, míg társa a közelben lévő áruház felé futott, hogy elmeneküljön. Mintegy három méteren át kergették. A sértetteknek sikerült az áruházba menekülniük, azonban oda a vádlottak rövid idő múlva követték őket. Azzal fenyegetőztek, ha a rendőrségnek szólni mernek, elvágják a torkukat. A rablók előzetes letartóztatásban vannak.



Címkék: támadó, buszpályaudvar, Csurgó, rablás, kék hírek