Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 30 éves férfi ellen a kaposvári ügyészség. 2011. december 21-én a kazsoki otthonában megkérte a nála tartózkodó fiatalkorú fiút, hogy házának kapuját nyissa ki, amíg ő a személygépkocsijával az udvarra beparkol. A beállás során a férfi a sértett által kinyitott kapunak ütközött. Az autóban keletkezett kár miatt a vádlott dühében rátámadt a fiúra, felelősségre vonta, hogy miért nem nyitotta ki rendesen, majd pofon ütötte az udvaron.

A sértett menekülni kezdett, közben elcsúszott, ekkor az autós a földön fekvő fiú fejét, vállát többször megrúgta, könnyebb sérülést okozva. A férfinak ennyi nem volt elég, aznap délután autóval kezdte keresni a fiút. Az utcán a testvérével találkozott, megállt és kiszállt, majd egy 1 méter hosszú baseball ütőt lóbálva közölte, hogy a fiút keresi. A testvére nem tudta, hol tartózkodik, ezért a vádlott ütögetni kezdte. Az ütővel a bal vállát kétszer, majd a bal fülét háromszor, legfeljebb közepes erővel megütötte, miközben azzal fenyegetőzött, hogy megöli az egész családot. Délután a fiú házához hajtott, tovább kereste, de az édesapja közölte, hogy nem tudja, hol van a fia. A férfi az apát is megütötte a baseball ütővel, majd azt mondta, hogy mindkettejüket megöli, és elment. Karácsonykor éjszaka ismét megjelent a háznál. A baseball ütő mellett egy szamurájkarddal is fel volt fegyverkezve.

A szöggel kitámasztott ajtót benyomta, a háziakat felébresztette, és a fiatalkorú sértettet kezdte el keresni. Közben a konyhaszekrények ajtaját leszakította, poharakat, tányért tört össze a konyhakövön, az asztalt, székeket, hálószobában levő szekrényt felborította, a tévét a földre lökte. 60 ezer forint kárt okozott. Mivel a fiatalkorú sértettet nem találta, dühében kétszer megütötte az apát, majd a kard élét fenyegetően a nyakához szorította. A fiú testvére az ágyon feküdt, a pengét az ő mellkasához is tartotta, és megölésükkel fenyegetve követelte a személygépkocsijában okozott 200 ezer forint kár megtérítését. A család azt felelte, hogy nincs pénzük. A vádlott ismét gyilkosságot helyezett kilátásba, ha a kért összeget két héten belül nem adják át neki, majd távozott. Jelenleg más ügyben kiszabott jogerős börtönbüntetését tölt.


Címkék: szamurájkard, támadt, baseball, ütő, vádemelés, férfi, kék hírek