A gyanúsított és társai ellen nagyobb tételre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt folytattak eljárást. Tavaly februárban előállították a férfit a csurgói őrsre, kihallgatták. Az egyik rendőr arkón ütötte, és azzal fenyegette, ha nem ismeri be a bűncselekményt, még többet fog kapni. Egy másik rendőr vállon rúgta az ülő férfit, aki székkel együtt felborult. A rendőrtiszt a pulóverénél fogva felrántotta földről, felemelte, majd térddel gyomorszájon rúgta. Közben veréssel fenyegették.

Még aznap helyszíni szemlére vitték Nagykanizsán a 61-es úton. Ezen a harmadik rendőr  vett részt, valamint a sérett Dél-Zalai Vízmű egyik alkalmazottja. A rendőrök négy acél csövet, és egy bordázott lemezből készült fedlapot foglaltak le. Azt követelték a gyanúsítottól, hogy ismerje be, hogy ő rejtette el ezeket a társaival. A harmadrendű vádlott azt mondta, ha nem vall, beviszi az erdőbe, és onnan nem jön ki élve, majd testszerte ütötte, rúgta. Végül a férfi beismerő vallomást tett. Könnyű sérüléseket szenvedett a vallatásán, homlokán, az ajkán duzzanat, orrán és hátán bőrpír keletkezett.

A korábbi tárgyaláson mindhárom rendőr tagadta, hogy bántalmazták volna a férfit, akiről az iharosiak úgy tudják: ő és családja fémlopásból élnek, mostanában aknafedlapokat emelnek el. De találták már az udvarukban egy óvodai vas mászóka maradványait, amit flex-szel daraboltak szét. -Minden erőnket arra fordítottuk, hogy megfogjuk őket- mondta az egyik rendőr a mai tárgyaláson- hiszen nagy kárt okoztak a vízműnek. A sértett sérüléseiből csak egy bőrpirosodást látott a homlokán, amit a baseball-sapkája is kidörzsölhetett. A családtagok gyakran bántalmazták egymást, főként az apa tartott így rendet otthon, állította a vádlott.

A lopással gyanúsított férfi a bíróság előtt csak nagyjából tudta a vádnak megfelelően előadni a történteket, később azonban ő és családtagjai is ellentmondásokba keveredtek.

A Kaposvári Törvényszék bírája a keddi felmentő ítéletet úgy indokolta: kétséget kizáróan nem lehetett megállapítani, hogy elkövették-e a rendőrök a bántalmazást. A sértett férfi édesapja túlzóan adta elő a történteket, ráadásul a család 4 napot gondolkodott, mielőtt feljelentést tettek volna. Az ítélet nem jogerős: két rendőr elfogadta, a harmadik fellebbezett, hogy bűncselekmény hiányában mentsék fel. Az ügyészség is fellebbezett, továbbra is felfüggesztett börtönt kérnek a vádlottakra.

Címkék: kényszervallatás, fémtolvaj, verés, Csurgó, rendőr, kék hírek