Nézze meg a balatonföldvári kistérségi televízió helyszínen készült felvételét!

 

A hajó kedd délután egy órakor indult ki az anyakikötőjéből, majd két óra múlva egy horgász vette észre ahogy az északi parton Révfülöp közelében megfeneklett. A hajó ekkor már üres volt.

A horgász azonnal értesítette a vízirendészetet, akik a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának segítségét kérték. Jelenleg két-két hajóval keresik a vitorlás vezetőjét, de egyelőre nem akadtak a nyomára. Az eltűnt személy keresését sötétedésig folytatták a VMSZ és Balatoni Vízirendészet munkatársai.

Ma reggeli megkerestük a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetőjét, Tar Mihályt, aki közölte, hogy ők már nem folytatják az eltűnt férfi keresését, ebben az ügyben pedig nem kíván bővebben nyilatkozni. Hozzátette: az éjszaka a rendőrség átvette az ügyet, és a balatoni vízirendészet munkatársai Balatonföldvárra vontatták az üres vitorlást.

Megkerestük a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferensét, Méhes Dórát is, aki megerősítette, hogy továbbra sem találják az eltűnt férfit, ezért szerdán tovább folytatják a keresését.

Jelenleg is keresik a férfit, 2 hajó 4 fővel a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság  munkatársaitól, továbbá a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata részéről 1 hajó 2 fővel - tájékoztatott Méhes Dóra.

Balatonföldvári hajósok munkatársunknak elmondták: a kedden eltűnt 60 éves, budapesti K. Balázs tapasztalt vitorlásnak számít, rendszeresen hajózott a Balatonon, és többnyire egyedül futott ki a kikötőből.

Meglehetősen nagynak számító, 27 láb (kb. 8,22 méter) hosszú hajója rögzített  kormánnyal közlekedett, amikor egy homokpadon megfeneklett  kedden. A hajó jobb hátsó végén a korlátrögzítő fül letörött. A vitorlást még aznap este lehúzták a vízirendészek, majd a balatonföldvári kikötőbe szállították.

Címkék: vízimentő, vezető, balatonföldvár, horgász, eltűnt, kék hírek