Nézze meg a helyszínen készült videót!

Csaknem egy órán át a Csík Ferenc sétány, Zrínyi utca, illetve Gilice utca, valamint a gyalogos felüljáró teljes területzára mellett vizsgálták át a tűzszerészek a kaposvári vasútállomáson talált lövedéket. A legfrissebb információ szerint a bombát a sántosi lőtérre fogják szállítani és ott semmisítik meg még kedden délután.


A furcsa és veszélyes tárgyat – egy második világháborús bombát - a Rail Cargo Hungaria Zrt. kocsivizsgálója találta meg - tudta meg a KaposPont. Amikor a Simontornyáról érkezett szerelvény, a cukorgyári iparvágányon történt kirakodás után már üresen visszaérkezett az állomás egyik félreeső vágányára. A kocsivizsgáló eztuán alávetette az ilyenkor szokásos szigorú vizsgálatnak, amikor egy negyven centis bombára lett figyelmes. Az előírásoknak megfelelően azonnal riasztotta a Katasztrófavédelem és a rendőrség illetékeseit.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. a KaposPontnak elmondta: az esetnél sem személyi sérülés, sem dologi kár nem keletkezett, és a személyforgalom lebonyolításában sem történt számottevő változás. Vasútbiztonsági és Védelmi Szervezetük készültségben és kiemelt figyelemmel kísérte a fejleményeket.Kedden a hajnali órákban jelentette a rendőrség ügyeletére a MÁV egyik alkalmazottja, hogy a kaposvári vasútállomáson, egy üres vagonban vélhetően egy bombát találtak.

bomba Kaposvár vagon


A robbanószerkezetet egy cukorrépa szállítására használt, üres vagonban fedezték fel. A kiérkező járőrök megállapították, hogy a mintegy 30 cm hosszú és 10 cm átmérőjű, rozsdás tárgy valóban egy II. világháborús lövedék, amiről azonnal értesítették a tűzszerészeket.

bomba Kaposvár vagon 4

Délelőtti kiérkezésükig a rendőrség gondoskodott az érintett terület őrzéséről - tudta meg a KaposPont a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóosztályától.

bomba Kaposvár vagon 1

Címkék: rozsdás, vilgáháborús, tárgy, tárgyat, világháborús, bomba, kék hírek