A hétfő hajnali óráktól kezdve valamennyi Kaposvárról kivezető úton rendőr fogadta az autósokat. Mindenkit megállítottak, az autókat átkutatták. Az intézkedést reggel 8-ra feloldották.

 

Az első információk szerint bilinccsel a kezén tűnt el egy elítélt. Azt, hogy börtönből, vagy előzetesből szökött meg, egyelőre nem erősítette meg a rendőrség és a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Időközben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Kaposponttal közölte: nem elítélt rab szökött meg, az ő börtöneikben ma nem történt hasonló eset.

A Kapospont megtudta: ma hajnalban a kaposvári Ezredév utcai orvosi ügyeletről szökött meg egy rablással gyanúsított férfi, akit azóta elfogtak a rendőrök.

A rendőrség hétfő déli közleménye szerint vasárnap kora este a kaposvári Városligetben egy 18 éves helybeli férfi erőszakkal elvette egy fiatalkorú fiú mobiltelefonját. A sértett azonnal értesítette a rendőrség ügyeletét, majd az elkövetőről adott személyleírás és feltételezhető tartózkodási hely alapján a kaposvári rendőrkapitányság járőrei elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 18 éves fiatalembert.

Ő azonban  az előállítás során kivonta magát a rendőri őrizet alól és megszökött. A kaposvári rendőrkapitányság munkatársai azonnal intézkedtek a szökésben lévő gyanúsított felkutatására, ellenőrzés alá vonták a várost és környékét, majd a kora reggeli órákban elfogták és őrizetbe vették a fiatalembert. Vele szemben a rablás bűncselekmény gyanúja mellett fogolyszökés miatt is büntetőeljárás indult.

A Kaposvári Rendőrkapitányság vezetője azonnali parancsnoki kivizsgálást is elrendelt el az ügyben.

Címkék: kivezető, bilinccsel, a kezén, Kaposvárról, úton, hétfő, kék hírek