Egy kétszintes családi ház garázsában keletkezett a tűz Kaposváron, a Hajnalka utcában. A kaposvári tűzoltók két járművel vonultak. A füsttel teli helyiségből egy idős férfi holttestét hozták ki. Egy gázpalackot még robbanás előtt eltávolítottak a helyszínről.

tűz

A tűzoltók több autóval próbálták oltani a lángokat. Az épületben egy 70 év körüli férfi tartózkodott. Őt a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

- Az elsődleges vizsgálatok alapján fulladásos, illetve égési sérülések olyan súlyosak voltak, hogy valószínűleg ezek okozhatták a halált - mondta a Kaposvári Mentőállomás vezetője, Németh Géza.

A robbanástól a szomszédok is megijedtek.

- Én azt éreztem, hogy most rögtön meghalok, úgy megijedtem. Én nem viharra gondoltam, mert érezhető volt, hogy ez nem dörgés, így nem dörög, ahogy ez robbant, úgyhogy nem éltem még ilyet át - mondta a szomszéd, Stach Lászlóné.

Kitört ablakok, kormos házfal. Ma még inkább látszik, mekkora pusztítást okozott a robbanás. A férfi barátja, Stach László még most is elszörnyedve meséli a történteket: - nagy huppanást, utána lángcsóvát, ami a pinceablakon kivágott, aztán utána itt a nagy fényesség volt a lakás, a ház körül, aztán akkor hívtam a tűzoltókat és a rendőrséget. -

A szomszédok szerint a férfi méhészkedett. Feltehetően méhviaszt olvasztott zárt térben, amikor történt a robbanás. Ezt az információt a tűzoltóság nem erősítette meg. De a gázrobbanást kizárták.

- A tűzoltás során a beavatkozók két gázpalackot hoztak ki az épületből. Az egyik sértetlennek bizonyult, a másikat közvetlen hőhatás érte, de nem robbant fel. Ezt a sérült gázpalackot vízzel visszahűtötték - mondta a Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Gulyás László.

Ha az is felrobban, még nagyobb tragédia történt volna. A tűz pontos okát még vizsgálják a szakértők.

Nézze meg a helyszínen készült felvételeinket

A tűzoltók több autóval próbálták oltani a lángokat. Az épületben egy 70 év körüli férfi tartózkodott. Őt a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

Címkék: garázsban, kétszintes, bennégett, ház, családi, kék hírek